Saturday, September 26, 2009

Selamat Hari Raya!~


Selamat Hari Raya Aidilfitri kuucapkan kepada semua! nak sebut nama sorng2 kang tak muat plak...nk sebut name2 grup pon kang cam x bes juge...

Raya tahun ni adelah raya terakhir aku sebagai seorng yg berstatus bujang! raya thn depan insyaAllah aku akan beraya sebagai seorang 'lelaki org'....kalo ade rezeki sebagai seorng bapa....(hehehehhehee....malu2...)

mcm biasa....setiap kali aku balik kg aku mmg kurang amik gamba....aku lebih terhibur mendengar perbualan telatah dan ragam pak2 sedara ku yg mmg pantang bertemu.....pecah rumah dibuatnye nak gelak je memanjang....kang tgh2 sembang tu terbit pulak cahaya flash melatah plak derang kan......so adelah sesikit gamba yg aku sempat petik....



tgk lerr wajah2 pak sedara aku nih...dr kiri adelah pakcik aku (adik beradik ke 7 ayahku)...diikuti dgn ayahku yg tercinta (adik beradik ke 2)...di tgh2 adelah satu2nye nenek ku yg tinggal....name panggilan....makwe....chewahhh....diseblahnye plak tu adelah paklang aku (adik beradik ke 6 ayahku) dan diikuti dgn paksu aku (adik beradik ke 8/bongsu ayahku)

gamba anak2 lelaki makwe aku je ade.....anak2 perempuan sme lom sampai lagi sebab beraya umah mertua mereka masing2.....pak2 sedara aku ni sme sgt2 berjasa pade aku......

pakcik aku rumahnye menjadi tempat tinggal aku mase aku praktikal 8 bulan n keje 2 bulan di melaka....paklang aku rumahnye menjadi tempat persinggahan aku kalo blk ke kg n tempat 'bersanggah' org ckp....paksu aku plak di perak....so 5 thn aku belajar di perak dia la yg selalu ade kalo aku ade ape2 prob....mase kete aku eksiden dulu....mase lepas abis belajar aku join die berbisnes kejap...ade la sesikit selok belok bisnes dia ajar....

akhir kata......maaf zahir dan batin~

2 comments:

.::jarjar::. said...

slmt hari raya..kad raya mana? eh silap..kad kawin mana nih?

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)